Thursday, 28 November 2013

Recipe Talk: Mushroom Stroganoff

บัวเป็นคนนึงที่ชื่นชอบบีฟสโตรกานอฟมาก การได้ทานบีฟสโตรกานอฟร้อนๆกับพาสต้าสักถ้วยถือเป็นของขวัญสำหรับบัวกันเลยทีเดียว รู้อย่างนี้แล้วเพื่อนๆคงจะไม่แปลกใจกับความตื่นเต้นของบัวที่ได้เจอสูตร สโตรกานอฟเห็ด ของ Gina Homolka แห่ง Skinny Taste เห็ดจะมีเนื้อสัมผัสและกลิ่นที่คล้ายคลึงกับเนื้อ เพราะฉะนั้นสโตรกานอฟเห็ดนี้เปรียบเสมือนการได้ลิ้มลองบีฟสโตรกานอฟแบบแคลอรี่ต่ำ ส่วนที่แตกต่างไปจากสูตรดั้งเดิมคือ แทนที่จะใช้เห็ดที่สูตรบอก บัวใช้เห็ดหอม เห็ดแชมปิญอง กับเห็ดพอชินี่แบบแห้งเพราะบัวหาเห็ดตามสูตรไม่ได้ ออกมาก็อร่อยไม่เบาเลยทีเดียว การใช้เห็ดพอชินี่แบบแห้ง เพื่อนๆก็ต้องนำเห็ดไปแช่น้ำเปล่าให้เห็นบานตัว ไม่ต้องทิ้งน้ำแช่เห็ดนะคะ เอาไปใช้กับสูตรได้ สูตรนี้ใช้เวลาไม่ถึงชั่วโมง นับตั้งแต่เตรียมส่วนผสม ไปจนถึงทำสโตรกานอฟเห็ดเสร็จพร้อมเสริฟค่ะ 


I have always loved Beef Stroganoff and I was super duper thrilled to find Mushroom Stroganoff by Gina Homolka of Skinny Taste. I found the recipe a couple of weeks ago, but I never had a chance to recreate the dish. I was super thrilled to share my experience of Mushroom Stroganoff with you guy. First thing first, since I could not find the cremini and baby bella mushrooms, I went for champion, shiitake and dried porcini mushrooms instead. Apart from that, I followed the recipe. The outcome was a heaven in a bowl. You should seriously considering trying this recipe. It will not take you more than an hour from preping everything to getting the Mushroom Stroganoff done. 


No comments:

Post a Comment