Thursday, 21 November 2013

Recipe Talk: Fudge Brownies

สวัสดีค่า กลับมาแล้วหลังจากห่างหายการบล๊อกไปซะหลายวัน กลับมาคราวนี้มาพร้อมกับสูตร "ฟัดจ์บราวนี่" ที่บัวทำให้เพื่อนๆและครอบครัวได้ทานกันค่ะ บัวปรับสูตรนี้มาจากสูตร Fudgy Brownie ของเชฟยูทูปคนโปรดของบัว เชฟ Laura Vitale และสูตร Best Cocoa Brownies จาก Smitten Kitchen


ถ้าใครชอบบราวนี่ที่มีผิวกรอบบางๆด้านบนและเนื้อที่แสนนุ่มและฉ่ำไปด้วยช็อกโกแลต ก็เตรียมของได้ตามด้านล่างนี้เลยค่ะ

  • เนยจืด (ทิ้งไว้ที่อุณหภูมิห้อง) 200 กรัม
  • ช็อกโกแลตดำ (ละลายแล้ว) 200 กรัม .... การละลายช็อกโกแลต บัวทำโดยการนำเข้าไมโครเวฟ 40 วินาที
  • น้ำตาล 250 กรัม
  • นม 75 มิลลิลิตร
  • วานิลลาสกัด 2 ช้อนชา
  • เกลือ 1/4 ช้อนชา
  • ผงฟู 1/2 ช้อนชา
  • ผงโกโก้ 80 กรัม
  • ไข่ไก่ (แช่เย็น) 3 ฟอง
  • กาแฟผง 1/2 ช้อนชา
  • แป้งอเนกประสงค์ 70 กรัม
  • ถั่ววอลนัท 80 กรัม
  • ช็อกโกแลตชิพขาว 70 กรัม

เตรียมของพร้อมแล้ว เรามาเริ่มกันเลยค่ะ

  1. อุ่นเตาไว้ที่ 170 องศา และก็เตรียมถาดอบบราวนี่โดยการเอาน้ำมันทาด้านในให้รอบหรือจะใช้สเปรย์น้ำมันฉีดก็ได้ค่ะ แล้วก็น้ำกระดาษสำหรับอบขนมมาวางไว้ด้านใน
  2. เริ่มทำส่วนผสมแห้งโดยนำเกลือ ผงฟู แป้งอเนกประสงค์ กาแฟผง และผงโกโก้มาผสมกันในถ้วย และตั้งพักไว้
  3. ต่อมาก็ทำส่วนผสมเปียก นำเนยและน้ำตาลมาตีให้เข้ากันจนฟู แล้วจึงเทไข่ วานิลลาสกัด และนมลงไปแล้วตีให้เข้ากัน ท้ายสุดจึงนำช็อกโกแลตดำแบบเหลวเทผสมลงไปและตีให้เข้ากัน
  4. นำส่วนผสมแห้งและส่วนผสมเปียกมาผสมกัน เอาแค่พอให้เข้ากัน ถ้าตีแป้งมากจนเกินไป เพื่อนๆจะได้บราวนี่ที่เหนียวค่ะ หลังจากนั้นก็นำถั่ววอลนัทและช็อกโกแลตชิพขาวมาคลุกเคล้าให้เข้ากัน
  5. เทส่วนผสมบราวนี่ลงในถาดที่เตรียมไว้ และนำไปอบ 45 นาที เอาแค่พอถ้าเอาไม้จิ้มฟันจิ้มลงไปในบราวนี่และดึงออกมา จะมีเนื้อบราวนี่ติดออกมานิดหน่อย 


  6. เมื่ออบเสร็จแล้ว นำออกมาและวางไว้ในถาดให้เย็นประมาณ 15 นาทีแล้วจึงนำออกมาจากถาดต่อไว้ให้เย็นอีกสัก 2 ถึง 3 ชั่วโมง เมื่อเย็นแล้ว ค่อยตัดแบ่งเป็นชิ้นๆ ของบัว บัวแบ่งได้ 12 ชิ้นค่ะ ถ้ายังไม่ทานเลยให้เก็บไว้ในภาชนะสูญญากาศและเก็นไว้ในตู้เย็น

ฟัดจ์บราวนี่เหมาะกับการทานตอนอุ่นๆ วิธีการอุ่นบราวนี่ที่เก็บไว้ในตู้เย็นนั้นง่ายมาก แค่นำเข้าเตาอบที่อุ่นเตรียมไว้แล้วที่ 150 องศาเพียง 2 ถึง 3 นาทีค่ะ คุณพ่อกับคุณแม่บัวชอบทานกับกาแฟดำหรือชาร้อน แต่ส่วนตัวแล้วบัวชอบทานกับไอศกรีมวานิลลาสักก้อน เพื่อนๆชอบทานฟัดจ์บราวนี่แบบไหนคะ 

จนกว่าจะถึงคราวหน้า ขอให้สนุกกับการทำอาหารค่ะ <3 <3 <3

* --- * ---- * ---- * --- * ---- * ---- * --- * ---- * ---- * --- * ---- * ---- *

Lately, I have been enjoying baking snacks and desserts for friends and loved ones. These Fudge Brownies have been requested by a few friends for this upcoming Saturday. I thought I should share this recipe with you guys. This recipe I adapted from Fudgy Brownies by non other than my fav YouTube Chef Laura Vitale and Best Cocoa Brownies by Smitten Kitchen. Here you things you will need.

  • 200 g Unsalted Butter, at room temperature 
  • 200 g Dark Chocolate, melted 
  • 250 g Sugar 
  • 75 ml Milk 
  • 2 Teaspoons of Vanilla Extract 
  • 1/4 Teaspoon of Salt 
  • 1/2 Teaspoon of Baking Powder 
  • 80 g Cocoa Powder 
  • 3 Large Eggs, Cold 
  • 1/2 Teaspoon of Instant Espresso Powder 
  • 70 g All Purpose Flour 
  • 80 g Walnuts 
  • 70 g White Chocolate Chips 
Once you have all the ingredients, follow these steps.
  1. Preheat your oven to 170 Celsius. Spray your pan or oven safe container you will bake your brownies in and line parchment paper. 
  2. Dry Mixture. In a bowl, lightly toss all purpose flour, cocoa powder, baking powder, salt and expresso powder together until they are some what mixed. Then set aside. 
  3. Wet Mixture. In a large bowl, beat unsalted butter and sugar together until fluffy. Then add eggs, vanilla extract and milk and mix until combines. Add melted chocolate and again mix until combine. Make sure your melted chocolate is not too hot, otherwise the eggs will be cooked. 
  4. Brownie Dough. Mix wet and dry mixtures together just so they are well combined. Do not over mix. Then add walnuts and white chocolate chips into the dough and use spactular to lightly mix everything again. 
  5. Pour brownie dough into your prepared pan and bake brownies for 45 minutes or until you insert a toothpick and it comes out with few wet crumbs. 
  6. Once baked, take out of the oven and let it cool in the pan for about 15 minutes. Then remove from the pan and let the brownies cool completely on the rack. Let the brownies cool down first before you cut them into pieces. The reason is that you would like to contain most of the moisture as long as possible. To save brownies for later days, place in airtight containers.
These brownies are best eaten when warm, so eat right away or warm them up in a preheated 150 Celsius oven for about 2 or 3 minutes. My parents love to have these brownies with black coffee or tea, but I prefer having them with vanilla icecream or whipped cream. Let me know how do you normally eat your brownies in the comment section below.

Until next time, stay full and stay happy. <3 <3 <3

No comments:

Post a Comment